"För oss är kvalitén viktigast, vi är självkritiska och vill att allt ska hålla en hög standard"

Vallentuna Stenugnsbageri är ett familjeägt företag som är beläget i Vallentuna Centrum. Butiken i bageriet har funnits sedan 2009 och har utvecklats från att vara en liten butik med enbart försäljning över disk till ett bageri med lunch/ middag och fikaservering.
Vi har idag sammanlagt 70 sittplatser och håller öppet till 20:00. Vi byggde en inglasad uteplats 2020 som har ett skuggtak från soliga varma dagar och en luftvärmepump som håller cirka 22grader på vintern.
Vi serverar lunch, napolitansk inspirerade surdegspizzor, espressobaserat hantverkskaffe, olika bakverk, tårtor, bitar, bullar och under vinterhalvåret egengjorda praliner.

Vi tillverkar vår egen fantastiska gelato och sorbet. Detta görs från grunden med rena och fina råvaror. Gelato montern är proppfylld med olika smaker under vår/ sommarperioden och minskas ned till hösten/ vintern. Kom in och provsmaka!

 

20150905-DSC_7224.jpg
B0134517-8732-4AF5-AA9C-392198279EB5.JPG
Vallentuna Bageri (92 av 99).jpg
E49ED9B5-0A04-44A4-81F7-EBC01CF2D9A4_edited.jpg
0B49BD0F-9F34-4326-9152-4373D73314EB.JPG
20150905-DSC_1823.jpg
20150905-DSC_1816.jpg

Alla bröd och nästan all fika innehåller surdeg. Vad är då en surdeg?

 

Surdeg är en deg som innehåller levande jästkultur och mjölksyrabakterier och som används som jäsämne i degen när du bakar. Surdegen gör brödet nyttigare  då den gör så vår kropp bättre kan ta upp och öka upptaget av mineraler, exempelvis kalcium, zink och järn. Förutom den fantastiska smaken surdegen bidrar med, gör den även att brödet håller sig färskt och saftigt längre.


20150905-DSC_1535.jpg
20150905-DSC_1593.jpg

"Nyttigare, färskare och saftigare"

 

Surdegskulturen vi jobbar med här på Vallentuna Stenugnsbageri skapades sommaren 1997. Den har följt Mattias Mårtensson & Olof Jönsson genom hela deras karriärer och används nu i deras bagerier.

20150905-DSC_1268.jpg

Vad är så speciellt med stenugnsbakning?

Brödet får godare skorpa och blir saftigare. Surdegsbröden får dessutom en fantastisk färgskiftning.

20150905-DSC_1516.jpg